Header top
Interesse in een knelpuntberoep ?

Elk jaar publiceert de VDAB, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, de lijst van knelpuntberoepen. De lijst van 2009 bevat nog steeds 194 beroepen waarvan de vacatures moeilijk ingevuld raken. Dat zijn er maar tien minder dan in 2008. Zo'n overzicht is interessant voor iedereen die een job zoekt of nadenkt over zijn professionele toekomst.


Knelpuntberoepen niet verdwenen
Ondanks de economische crisis blijven er dus nog heel wat knelpuntberoepen bestaan. Vooral voor schoonmakers, leerkrachten in het secundair onderwijs, technici, vertegenwoordigers en informatici staan er veel vacatures open. Ook vakmannen in de bouw, ingenieurs, verpleegkundigen, vrachtwagenchauffeurs en boekhouders horen traditioneel tot de knelpuntberoepen. Nieuw op de lijst van 2009 zijn dierenverzorgers, redders, hoofdopvoeders, bewakers, landmeters, taxichauffeurs en verkopers. Andere beroepen zoals ramenwassers, treinbestuurders, meubelmakers, (industrieel) schilders, plaatbewerkers in de carrosserie, heftruckbestuurders en bedienden in de toeristische sector vind je niet meer terug op de lijst.

Niet genoeg kandidaten

Waarom raakt een vacature niet of erg moeilijk ingevuld? Soms zijn er gewoon niet genoeg kandidaten met het juiste diploma. Dan spreken we over 'een kwantitatief tekort'. Maar het kan evengoed liggen aan de kwaliteit van de kandidaten voor een bepaalde functie: ze hebben bijvoorbeeld geen werkervaring of onvoldoende talenkennis. Ook de arbeidsomstandigheden van de job kunnen ervoor zorgen dat de vacature lang open blijft staan en weinig kandidaten aantrekt. Denk daarbij aan ongezond of zwaar werk, onregelmatige werkuren of nachtarbeid, een laag loon...

VDAB biedt opleiding

Als meer jongeren kiezen voor een studie of een opleiding waarvoor er sinds jaren te weinig afgestudeerden zijn om de vacatures in te vullen, zouden er heel wat knelpuntberoepen verdwijnen. Maar ook werkzoekenden die een knelpuntberoep zien zitten, kunnen bij de VDAB terecht voor een opleiding die hen klaarstoomt voor een knelpuntberoep. Beide pistes zijn natuurlijk maar een deel van de oplossing. Bij sommige beroepen kunnen betere arbeidsomstandigheden ook een deel van het tekort aan kandidaten oplossen. En waarom geen opleiding op de werkvloer organiseren, met subsidies van de VDAB? Ook de werkgever speelt dus een rol in dit hele verhaal.


LUTGARD VRINTS - STUDIEDIENST


Info op het gratis nummer 0800-30.700
elke werkdag van 8 tot 20 uur) of op www.vdab.be/trends


Ergens gelezen...

"Wij hebben drie kinderen. De oudste is zeventien, de jongste acht. Iedereen vindt het 'bewonderenswaardig' dat ik werk en gezin kan combineren. Als ik dat te horen krijg, antwoord ik telkens 'dat het lukt omdat ik zo'n goede man heb'. We verdelen de taken goed, zowel thuis als in de zaak. We zijn een team. Maar natuurlijk blijft ieder de beste op zijn domein. Ik kan bijvoorbeeld beter luisteren naar onze kinderen, terwijl Jan een kei is in lekker eten klaarmaken. Hij staat meestal in de keuken en doet de boodschappen." (uit ZO-Magazine, het ledenblad van Unizo)


Nathalie Vleeschouwer is zaakvoerster van Fragile, een kledinglijn voor zwangere vrouwen. Onlangs werd ze door Unizo, de organisatie van zelfstandige ondernemers, uitgeroepen tot vrouwelijke onderneemster van het jaar 2010.